Her yeni işletme, başlarken aynı soruyu sorar: Bir marka ismi nasıl bulunur?
Şirketinize verdiğiniz isim bir çok işi ağırdan alıyor. Marka hikayenizi özetler, müşterilere ürününüz hakkında bilgi verir ve potansiyel müşteriler için akılda kalıcı olması gerekir.
Tüm bu sorumlulukla, işinizi adlandırmanın stresli bir görev olabilmesi şaşırtıcı değil.
Tüm bu sorumluluklar, marka ismi bulmayı stresli bir görev
Ama şanslısın.
Bir marka adının nasıl bulunacağına ilişkin kılavuzumuzla, işletmenizi adlandırma adımlarında, beyin fırtınası yapmanın en iyi yollarını ve bir alan adını nasıl bulacağınızı anlatacağız.
Şunlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin:
Bir şirket adı, müşterilerinize girişinizdir. Tüketicilerin, şirketinizle her etkileşimde bulunduklarında başvuracakları şey budur.
Şirket isimleri kalıcı izlenimler bırakır. Akılda kalıcı marka isimleri, bir işletmenin kitlesini kendine çekmesi veya bir kalabalığın içinde kaybolması arasındaki farkı yaratabilir.
Adlandırma sürecine geçmeden önce, bir ad seçmenin karmaşıklığını ve gerektirdiği her şeyi anlayın.
Bir şirket adını nasıl bulacağınızı düşünürken, değer önerisini düşünün. Başka bir deyişle, şirketinizin nasıl değer kattığı ve rakiplerinizden nasıl daha iyi olduğu. Şirketinizin adı, değer teklifinizi artırabilir ve müşterilerin bekleyebilecekleri standardı belirleyebilir.
Bir marka adının nasıl bulunacağından daha fazlasıdır, aynı zamanda bu adın aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere nasıl dayandığı da önemlidir:
Adınız her standarda uymayabilir ve sorun değil. Belki basit bir isim değildir, ancak şirketinizin kişiliği ve değerleri için özgündür. Küçük işletmeniz için SEO gerekli olabilir, ancak akılda kalıcı olmak başka bir e-ticaret mağazası için kritik olabilir.
Süreci başlatırken size rehberlik edecek bir yol olarak bu hususları bir miktar tuzla alın.
Bir marka adını nasıl bulacağınız için bu adımları izleyin ve mükemmel seçiminizi bulmaya daha yakın olacaksınız.
Şirketiniz için kapsamlı bir marka çalışması yapmadıysanız , şimdi tam zamanı. İşletmeniz için marka kimliğinizi, kişiliğinizi, tonunuzu ve konumunuzu belirleyin . Şirketiniz eğlenceli mi yoksa pragmatik mi? Maceraperestler için mi yoksa riskten kaçanlar için mi?
Araştırma yaparak hedef pazarınızı belirleyin . Y kuşağından oluşan bir hedef kitle, bebek patlamalarına yönelik olandan farklı bir yaklaşıma sahip olacak ve bu, marka adınızı etkilemeli.
Marka kimliğiniz, işletmenizi adlandırırken başlamak için en iyi yerdir.
Marka adınızdan ne istediğinizi tanımlayın. Hangi duyguyu uyandırmak istiyorsun? Örneğin Patagonya kelimesinin Google’dan farklı bir havası var.
Markanızın dışına çıkarak, şirket adınızın yakalamasını istediğiniz belirli bir duyguyu belirleyin. Bunu yazın, böylece aklınızda belirli bir hedefiniz olsun ve fikirlerinizi daha sonra karşılaştırabileceğiniz bir şey olsun.
Ayrıca, benzersizlik veya basitlik gibi sizin için önemli olan diğer kriterleri de belirleyin.
Bu kriterleri genel yapın ve çok somut değil. Yaratıcılığınızı sınırlamayın. Ancak neyi amaçladığınızı bilmek bu süreçte size yardımcı olacak ve bulduğunuz isimlerin hedefinize ulaşıp ulaşmadığını görmenin bir yolunu sağlayacaktır.
Şimdi yaratıcı olma zamanı. Beyin fırtınası, işiniz için neyin en iyi olduğuna bağlı olarak birçok farklı şekilde yapılabilir. Belki ekibiniz fikir alışverişinde bulunmak için gevşek bir toplantı yapmak istiyor ya da en iyi fikirlerinizi geliştirmek için daha yapılandırılmış bir yaklaşımı tercih ediyorsunuz.
Daha önce bahsedilen kategorilerin her birinde isimler bulmaya çalışın. Kelime ilişkilendirme veya markalama alıştırmalarını deneyin .
Hayran olduğunuz veya kendi kategorinizdeki şirketlere bakın. Bu ilgili marka adlarını bir araya getirmek, yaratıcı meyve sularının akmasına yardımcı olabilir.
Nişinizdeki rakiplerinizin adlarının ne olduğunu görün. Bu sadece başka bir yöne gitmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda rekabetten daha yaratıcı olmak için ilham kaynağı olabilir.
Kelimeler yerine görsellerle düşünmeyi deneyin. Bir logo tasarımıyla oynayabilir, bir renk şemasının size ilham verip vermediğini görebilir veya çeşitli yazı tiplerini deneyebilirsiniz. Uber’in yazı tipi Coca-Cola’nınkinden farklı hissettiriyor. Veya belki de Amazon’un “A’dan Z’ye” garantisi gibi bir slogandan ilham alırsınız.
İşletme adınızı görselleştirmek, daha gerçekçi olmasına yardımcı olur ve çeşitli senaryolarda nasıl görünebileceğini hayal etmenize olanak tanır.
Birçok fikir edinmek için beyin fırtınası sürecini birkaç kez yapmayı planlayın. Bu aşamada çok eleştirel olmayın. Kötü bir fikir, sizi mükemmel marka adınıza giden yolda yönlendirebilir.
İnternet, işletmenizi adlandırırken yardımcı olacak araçlarla dolu. Bir eş anlamlılar sözlüğü , bir kafiye sözlüğü veya Onym’in bu adlandırma kılavuzunu deneyin .
Bu araçlar harika bir ilham kaynağı olabilir. Ancak, diğer şirketlerin aynı kaynaklara erişimi olduğundan ve kimseyle örtüşmek veya bir jeneratörden gelmiş gibi görünen bir isme sahip olmak istemediğiniz için bunları dikkatli kullanın .
Geniş bir isim fikirleri ağı oluşturduğunuzda, bir kitlenin yardımıyla seçeneklerinizi daraltmaya başlayabilirsiniz. Bu arkadaşlar, aileler, çalışanlar veya müşteriler olabilir.
Potansiyel adlarınızın nasıl karşılandığını görmek için bazı kitle testleri yapmayı düşünün . Markanızla ilişkilendirilmesini istemediğiniz bazı anlamları veya çağrışımları kaçırıyor olabilirsiniz.
Orijinal bir markanın nasıl bulunacağı zorlu bir iştir. Ancak, zaten ticari markalı veya kullanılabilir alan adı olmayan bir ada aşık olmamak için, işlemi erkenden kontrol etmeye başlamak iyidir .
Ad avınızın son aşamalarına geldiğinizde, adın uygun olduğunu doğrulamanız gerekir. Daha dikkatli olmak için, adınızın yalnızca size ait olmasını sağlayarak sizi gelecekte baş ağrısından kurtarabilecek bir ticari marka avukatı veya firması tutabilirsiniz.
Birkaç iyi seçeneği daralttıktan sonra, şirketinize en uygun markayı nasıl seçeceğinize karar vermek size kalıyor. Başlangıçta belirlediğiniz kriterleri içeriyor mu? İsim uygun gibi mi hissettiriyor ?
Bunlar yalnızca bir işletme sahibinin yanıtlayabileceği sorulardır.
İşletmenize isim vermek büyük bir karar olsa da işletmenizin başarısını isminize bağlamayın. Kaliteli mal veya hizmetler sunuyorsanız, adınız ne olursa olsun müşteriler sizi takip edecektir.
Doğru olanı seçin ya da en azından mutlu olabileceğiniz bir uyum gibi. Adlandırma sürecinden ne zaman geçeceğinizi bilin ve ardından şirketinizi olabilecek en iyi hale getirmeye odaklanın.
Bir marka adını nasıl bulacağınızı öğrendikten sonra, şimdi onu eyleme geçirme zamanı.
Adınızı ticari marka haline getirmek isteyip istemediğinize karar verin ve dosyalama işlemine başlayın .
Web siteniz ve sosyal medyanızla çevrimiçi varlığınızı oluşturmaya başlayın .
İşletme alan adınız , şirket adınız kadar basit olabilir veya işletmenizle ilgili birden fazla alan adı satın almayı düşünebilirsiniz, örneğin book.com’un Barnes & Noble’ın web sitesine yönlendirmesi gibi.
Şirketinizin adı, işletmeniz olduğu sürece etrafta olacak. Bu yüzden başlangıçta doğru adı seçmek çok önemlidir.
Bir marka adını nasıl bulacağınıza karar verdiğinizde, şirketinizle ve dünyaya nasıl gelmesini istediğinizle başlayın. Yaratıcı olmaya çalışın ve meyve sularının akmasını sağlamak için birden fazla beyin fırtınası kullanın. Adınızı test edin ve şirketiniz için doğru olanı seçin.
Bir işletmeye isim vermekle ilgili ipuçlarımızı takip ederek şirketiniz için en iyi marka adına karar verebilirsiniz.
Yeni adlandırılmış şirketiniz için yıldız bir web sitesi tasarlamak ister misiniz? Bluehost hosting paketini bugün kullanmaya başlayın .